Praženica z tofu
POTREBUJEME:
1Balenie bieleho tofu
1Cibuľa (veľká)
Mletá červená paprika
Kukurma alebo šafrán
Morská soľ
Olivový olej alebo slnečnicový
POSTUP:
Na strúhadle , ktorým strúhame jablká si postrúhame biele tofu.
Vo woku alebo panvici si opečieme na olivovom oleji cibuľu ,ktorú sme si pokrájali na kolieska , keď nám cibuľa zmäkne pridáme trocha mletej červenej papriky, kurkumy alebo šafranu (na zafarbenie) samozrejme ak to doma nemáte nič sa nedeje , praženica má skvelú chuť aj bez týchto dvoch korenín.Ďalej pridáme do tejto zmesi postrúhané biele tofu a dopre premiešame. Posolíme morskou soľou a pražíme ešte chvílku (cca 5 minút)Ak je potrebné môžeme podliať túto zmes vodou.
Rada na záver :
Ja osobne tento recept vylepšujem kockou klasického droždia alebo droždím TEBI(objednávam cez internet,alebo kupujem v RACIO -obchodoch) a to tak, že keď smažím cibuľku a už má sklovitú farbu , vtedy pridám do nej rozdrvenú kocku droždia alebo 2PL droždia TEBI a potom postupujem podľa receptu .