Marocká cícerová polievka
POTREBUJEME:
2 polievkové lyžice repkového alebo slnečnicového oleja
2 mrkvy nakrájané na hrubšie kolieska
1/2 šálky jemne nakrájanej cibule
2 strúčiky prelisovaného cesnaku
1 a 1/2 šálky prepláchnutého cícera z konzervy
3 šálky vody
3 čajové lyžičky sušeného polievkového základu
1/3 šálky tahini (sezamovej pasty)
2 polievkové lyžice čerstvej citrónovej šťavy
1 polievková lyžica posekanej petržlenovej vňate
štipka korenia karí
POSTUP
Olej zohrejeme v hrnci. Pridáme mrkvu, petržlenovú vňať, karí, cibuľu a cesnak. Opekáme asi 3 minúty, odstavíme. Do mixovacej nádoby vložíme cícer, vodu s polievkovým základom, tahini a citrónovú šťavu a zmixujeme. Rozmixovanú zmes primiešame do zeleninovej zmesi na panvici. Zakryjeme, varíme asi 5 minút, občas premiešame, až kým suroviny nie sú mäkké. Polievka vydrží v uzavretej nádobe v chladničke 4 dni.